11/25/2012

Pekonipastaa

Moikka! Älkää pelätkö, tää mun blogi ei oo muuttumassa ruokablogiksi! :D Oon vaan innostunut kokkailusta viime aikoina tavallista enemmän, että ainakin tämä postaus tulee vielä sisältämään ruokaan liittyviä asioita mut eiköhän seuraava postaus oo jo erilainen. :) Mut koittakaa vielä kestää tän postauksen ajan näitä ruokajuttuja. :D Olin lupaillut mussulle, että kokkaan hänelle herkkuruokaa kun hän oli meillä viikonloppuna. Ja aikamoista herkkua mä sainkin aikaan vaikka itse sanonkin! ;) Tein samalla ruokaa koko perheelle ja sainkin sellaisia kehuja, että joudun tästä eteenpäin varmaan kokkaamaan joka viikonloppu meille ruokaa. :D:D No jos nyt ei kuitenkaan! On se meinaa aika työlästä puuhaa..

Koska tää ruoka mitä tein oli niin mahtavan hyvää, niin mun oli pakko jakaa tää ohje teidän lukijoiden kanssa. :) Resepti ei ole vaikea ja sen tekemiseen menee n. 30-60 min. Jos tykkää pastasta ja pekonistan niin kannattaa jatkaa lukemista! Mä oikeen itsekin yllätyin mun ruuanlaittotaidoista mut eipä tän ruuan tekemiseen paljoa taitoa vaadittu. Ja aineksien perusteella ei voi kauheesti edes epäonnistua. :) Ohjeen otin täältä: http://elisa.net/ruokajaviini/reseptit/?id=E000022 Koska mä tein tätä ruokaa viidelle henkilölle niin laitoin vähän enemmän aineksia kun ohjeessa luki. Mutta jos tekee 2-3 hlölle niin kannattaa tehdä ohjeen mukaan. :)

Tarvitset:

Paketin vinosti leikattua kuivapastaa
Amerikan pekonia siivutettuna
1dl Kuohukermaa
1 tlk kuorittuja tomaatteja
Purjoa (puolikas)
Valkosipulia 2 kynttä (suosittelen laittamaan enemmän jos tykkää valkosipulista!!)
1 kasvisliemikuutio
1 tl rouhittua mustapippuria
Basilikaa 
1/2 tl kuivattua oreganoa
Suolaa
Parmesan raastetta



DSC_2637-3  
Ekaks soseutin purkillisen tomaatteja sauvasekoittimella. Ja ostin purkin tomaatteja jotka oli tomaattimehussa niin kaadoin koko purkin sisällön tonne kulhoon ja soseutin. :)



DSC_2632-3   
Sitten leikkasin vähän reilu puolikkaan purjon, valkosipulinkynnet ja n.4 basilikan lehteä pieneksi silpuksi. Kaikkia noita aineksiahan siis saa laittaa oman maun mukaan mutta mä suosittelen, että laittaa vähän enemmän koska muuten kastike jää melko vähäiseksi pastan määrään verrattuna tai sitten ei laita kaikkea pastaa mitä paketti sisältää. :)


DSC_2633-4  
Leikkasin myös pekonit pieneksi ja aloin ruskistaa niitä. Amerikan pekoni on parasta joten ostakaa sitä! :D



DSC_2640-1
Kun pekoni oli mukavan ruskeaa niin lisäsin soseutetut tomaatit, purjot, sekä valkosipulit ja maustoin ohjeessa näkyvillä mausteilla. Sen jälkeen jätin seoksen hautumaan n. 20 minuutiksi. Lisäsin myös vähän vettä kastikkeen joukkoon, jotta siitä tulisi vähän notkeampaa. Ja vesi kyllä haihtuu pois melkein kokonaan hautumisen aikana. HUOM älä lisää basilikaa vielä tässä vaiheessa!!



DSC_2647-2
Hautumisen aikana laitoin pastat kiehumaan. Käytin koko pussin, koska syöjiä oli paljon. En suosittele laittamaan koko pussia jos tekee vaikka 2 hlölle. Ja muutenkin kun tein isommalla ohjeella kuin tuolla sivulla lukee niin sen takia tarvitsin enemmän pastaa. :)



DSC_2648-1  
Pastojen kiehuessa ja kastikkeen hautuessa tein melko perus salaatin. Kurkkua, tomaattia, jääsalaattia ja fetaa. Salaatinkastiketta en jaksa enkä osaa tehdä. :D:D



DSC_2649-1  
Kun kastike on hautunut sen 20 minuuttia laitoin lopuksi kerman ja basilikan kastikkeeseen ja annoin sen vielä olla levyllä n. 5 minuuttia. Kun pasta oli kiehunut kaadoin ylimääräiset vedet kattilasta pois ja heitin kastikkeet kattilaan pastan joukkoon ja sekoitin hyvin. Sitten vaan tarjolle ja nauttimaan! ;)



DSC_2651-2
Om nomnomnom <3 Parmesan raastetta vielä päälle joka kruunasi aterian! :) Oli kyllä tositositosi hyvää ja helppoa tehdä, suosittelen kaikille kokkauksen ystäville kokeilemaan!!

Huomenna sitten jotain muuta postausta kun ruokaan liittyvää mä lupaan :D <3
Moikkaaa!

6 kommenttia: